Lagkagehuset-stiftere i nyt sats: Vil åbne en kaffebar om måneden
I mere eller mindre ubemærkethed har Lagkagehusets to stiftere, Steen Skallebæk og Ole Schielder Kristoffersen, kastet sig over et nyt projekt: De er gået i gang med at opbygge en international kaffekæde.
- Kaffekulturen på verdensplan er kæmpestor. Vi tror på, at det marked slet, slet ikke er mættet endnu, siger Steen Skallebæk til FødevareWatch.
Efter frasalget af Lagkagehuset i 2017 købte de to sig ind i den danske virksomhed Copenhagen Coffee Lab, der på daværende tidspunkt havde én kaffebar i Lissabon; og så satte de ellers kog under kedlen. Siden har de åbnet ti nye kaffebarer, så kæden nu tæller fem cafeer i Lissabon, fem i Düsseldorf og en i Duisburg.
- Vi kommer nok til at åbne en butik om måneden, det har vi gjort klar til. Den første i hver by er altid den sværeste, og når du først har den på plads, kan du åbne forholdsvist hurtigt, siger 54-årige Steen Skallebæk, der har titel af adm. direktør.
Nu er setuppet ved at være på plads, så ekspansionen for alvor kan tage fart, forklarer Steen Skallebæk.
- I Düsseldorf har vi bygget et stort bageri, der vil kunne levere til 50 kaffebarer. I Hamborg har vi købt et eksisterende produktionslokale på 1000 kvm, så vi vil kunne levere til 30 cafeer i Hamborg og opland. Vi skal gerne derop for at høste stordriftsfordele, forklarer han til FødevareWatch.
Alene i år har Copenhagen Coffee Lab fem nye butikker på vej: en i Cannes, to i Nice og to i Hamborg, der alle går under navnet Copenhagen Coffee Lab & Bakery.
Samtidig forventer direktøren, at omsætningen vil runde 55 mio. kr. i år.
Til sammenligning rundede Lagkagehusets toplinje 1 mia. kr. sidste år, og spørger man Steen Skallebæk, om Copenhagen Coffee Lab skal op på samme niveau, lyder svaret:
- Det kunne da være sjovt, hvis det blev lige så stort som Lagkagehuset.
Danmark i sigte
Copenhagen Coffee Lab konkurrerer på kvalitetskaffe og dansk bager- og wienerbrød.
Med et fremhævet dansk brand kan man undre sig over, at kæden endnu ikke har nogen butikker i Danmark. Men det er der en god grund til.
- Ole og jeg har en konkurrenceklausul, der løber frem mod september næste år, forklarer Steen Skallebæk, der godt kunne forestille sig at åbne i Danmark, når klausulen ophører.
- Det ville være søgt og falsk, hvis vi kaldte det Copenhagen Coffee Lab uden at være i København. Det ville være ligesom italiensk pizza uden noget tilhørsforhold til Italien.